KICK-OFF COIFFURE AWARD 2020

30-10-2019

 

 

“NOG STEEDS BLIJ MET ELKE AWARD” 

DE KICK-OFF VAN DE COIFFURE AWARD 2020 VOND BEGIN SEPTEMBER PLAATS IN WERKENDAM. Met presentaties van Mark Melief, Kirsten en Hakan Alacali en Sanne van ’t Hoog was het een drukbezochte middag, waarbij de aanwezige kappers vooral de tijd namen voor de tips van de juryleden over eerder gemaakte collecties. 

 

Na een warm welkom en een korte inleiding door Laura van de Graaf, namens de organisatie van de Coiffure Award, trapte Mark Melief de middag af. De creatief directeur van Kinki Kappers begon met een korte presentatie over hoe hij als jurylid naar de Coiffure Award kijkt. “We zijn op zoek naar topwerk”, liet hij weten. “Met de T van Technisch werk, passend bij het model en de persoon die je op de foto zet. De O van Onderscheidend werk, waarbij je andere kappers enthousiast maakt voor het vak. En de P van Plezier, geen stress maar ‘stretch’.” De eindtip van Mark mocht er ook zijn: ga voor de volle honderd procent voor je idee, doe geen concessies! 

 

EIGEN VISIE 

Vooral dat laatste kwam ook terug in de andere twee presentaties: die van Hakanen Kirsten Alacali van Blur Hairstudio en van Sanne van ’t Hoog van Bob Jansen Haar & Make-up. Kirsten vertelde over hun toewijding aan het vak en de constante zoektocht om beter te worden. “We hebben er tot nu toe tien gewonnen, maar we zijn nog steeds blij met elke award die we ontvangen”, zo legde ze uit. “Dat betekent dus de dag na de Coiffure Award wakker worden met een kater en twee awards in bed, en dan meteen alweer nadenken over de editie erop. Ook in 2020 doen we weer mee.” Haar belangrijkste tip: je kunt het niet alleen, accepteer dat, en werk samen met andere professionals, zoals voor de fotografie en visagie. De jonge Sanne van ’t Hoog nam de aanwezigen mee in haar weg naar succes. Hoe ze elke week trainde na het werk en hoeveel moodboards ze maakte voordat
ze eindelijk tevreden was over het concept voor een collectie. Over succesvolle en minder succesvolle damesseries, en over hoe belangrijk het is om vast te houden aan je eigen visie. “We bespreken onze moodboards altijd in het team. Dat is heel belangrijk, want zo komt je visie tot leven en kun je je idee aanscherpen. Maar ik heb ook weleens teveel naar mijn teamleden geluisterd. Uiteindelijk was ik dan niet helemaal tevreden met het eindresultaat. Voor de winnende damescollectie van 2019 heb ik mijn eigen visie behouden. Dit paste echt bij mij, dit is wie ik ben. Het is dan mooi als je daarmee wint.” 

 

JURY KIJKT MEE 

Het is niet niks om je eerder gemaakte collectie door een bekende kapper of een jurylid te laten beoordelen. Toch was het razend druk bij de twee juryleden – Mark Melief en Lydia le Loux – en topstylist Hester Wernert-Rijn. Op een kritische maar liefdevolle manier werd het werk van de kappers besproken. De tips gingen veel over fotografie (wanneer kies je voor kleur of voor zwart-wit) en belichting (licht het haar goed uit, kies geen donkere setting), maar ook over styling (hoe zet je krullen op een natuurlijke manier in), hoe creëer je beweging en spanning in het haar (door bijvoorbeeld met een plastic deksel wind te maken) en hoe kies je voor de juiste looks (doe waar je exceptioneel goed in bent). Mark Melief: “Ga voor die 10, en niet voor minder. Als de foto geen 10 is, ga dan net zo lang door totdat het dat wel is.”

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2020/21

Partners