Het startsein!

22-09-2008

 

Het is alweer een half jaar geleden, maar het lijkt als de dag van gisteren. In mei namen de winnaars van de Coiffure Award 2008 hun felbegeerde beeldje in ontvangst. Volgend jaar staat er natuurlijk een nieuwe editie op het programma. In september werd er een officiële start gemaakt met de Coiffure Award 2009. Meer dan honderd kappers kwamen naar de Kick Off middag in Werkendam. Naast de belangrijke wedstrijdinformatie konden de aanwezigen de laatste tips en trucs horen over de winnende series en werden er de nodige kritische vragen gesteld aan de experts.

De Coiffure Award Kick Off is bedoeld voor iedereen die de juiste informatie wil hebben omtrent de deelname aan deze wedstrijd. Veel kappers die voor het eerst meedoen, maar zeker ook gevorderden, kwamen naar de academie van Schwarzkopf Professional in Werkendam om de laatste nieuwtjes te horen, ervaringen met elkaar te delen en om de bijzondere sprekers te horen. Want de Kick Off is een interactieve middag voor kappers en door kappers.

Fotograaf Hans Mooijer verzorgde samen met awardwinnaar Mark van Westerop een live fotoshoot waarvan de afgebeelde foto hiernaast een van de resultaten is. Hans Mooijer is naast fotograaf ook kapper geweest en weet precies hoe je een kapsel in beeld kan brengen. Mark, die naast zijn werk voor salon Solo in Alkmaar ook voor diverse consumentenglossy’s en de Fashion Week het haar verzorgt, weet als geen ander hoe je een innovatieve collectie neer moet zetten. Samen lieten zij aan de hand van een model zien wat je wel en wat je vooral niet moet doen. De deelnemers van Coiffure Award 2008 konden tijdens de middag hun oude collectiebeelden ophalen en deze bespreken met de aanwezige experts, juryleden en de winnaars. De veelgestelde vraag was dan ook:”Hoe kan ik mijn collectie perfectioneren en waar moet ik op letten?”

Danny Griffioen, partner van Hairdresser of the Year Berni Ottjes, vertelde over de fijne kneepjes van het vervaardigen van een collectie. Aan de hand van de laatste collectiebeelden en voorbeelden van een collectie waar de kapsels niet werkten, gaf hij tips en trucs. Zoals Berni de organisatie al vertelde, is en blijft het spannend om mee te doen aan de Coiffure Award. “Je maakt met je hart en ziel een collectie, maar het is altijd afwachten hoe de juryleden jouw beelden bekijken en beoordelen. Het gaat vooral om je eigen gevoel bij jouw kapsels. Heb vertrouwen in jezelf, ontwikkel je eigen handschrift, maak een diverse maar toch complete collectie en ga er voor!” aldus de Hairdresser of the Year 2008.

Toasten!
Voorafgaand aan de Kick Off middag vond de jaarlijkse winnaarslunch plaats. Alle winnaars vierden nogmaals hun overwinning met elkaar en wisselden de ervaringen met elkaar uit die na de gala-avond hebben plaats gevonden. “Je kunt je er niet op voorbereiden wat er gebeurt na het winnen van een award. Je telefoon staat rood, je wordt door iedereen benaderd en de molen gaat dan echt pas draaien. Het winnen van een award betekent echt heel veel voor je carrière als kapper”, aldus Mark van Westerop.

Ook meedoen?
Schrijf je in via deze site of bel de Coiffure Award informatielijn (0183 – 50 94 68).

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2020/21

Partners