The British Hairdressing Awards!

19-12-2007

 

Winnaars Coiffure Award bij topevent in Londen!
Niets is leuker om als kapper jouw talenten te meten met andere kappers. En waar kun je dat niet beter doen dan bij de British Hairdressing Awards in Londen? Samen met onze Coiffure Award winnaars van 2007 ging de organisatie naar het Mekka op kappersgebied om dit enorme event bij te wonen. En wat een feest was het!

Het bijwonen van de British Hairdressing Awards is een jaarlijks terugkomend ‘extraatje’ voor de winnaars van de Coiffure Awards. Zo vertrok deze groep naar Londen om dit grote evenement samen met de organisatie van de Coiffure Award mee te maken. Een evenement dat wordt bijgewoond door meer dan tweeduizend kappers, branchegerelateerde mensen en de grootste kappersnamen van de wereld. Wie zal één van deze felbegeerde awards mee naar huis mogen nemen en wie mag zich als ambassadeur van de kappersbranche, Hairdresser of the Year noemen?

Andrew Barton, Hairdresser of the Year 2006, verzorgde de opening van de avond. Hij vertelde hoeveel deze award voor hem betekend heeft en hij hoopte dat hij het vak het afgelopen jaar als trotse kapper op een goede manier heeft neergezet. Met een eigen programma op de BBC en met meerdere samenwerkingen in diverse Engelse glossy’s, heeft deze kapper het zeker niet slecht gedaan!

Daarna sprak de hoofdredacteur van Hairdressers Journal, Jayne Lewis-Orr, een aantal woorden over de talenten in Engeland en deelde ze haar trots met de kappers. Pas na het diner werden de awards uitgereikt en zaten onze kappers alles nauwlettend te volgen. Met camera’s werden alle momenten vastgelegd.

De uiteindelijke grote winnaar was Angelo Seminara van Trevor Sorbie. Hij mag zich een jaar lang Hairdresser of the Year noemen. Met een geweldige collectie stak hij met kop en schouders boven alle genomineerden uit. Vol bewondering keken de kappers naar zijn creaties.
Hierna was het tijd voor een groot feest. Samen met alle aanwezigen werden de awards groots gevierd en werd er zelfs nog een praatje gemaakt met grote namen als Patrick Cameron.

Voor sommige winnaars is Londen een soort tweede thuis geworden, anderen kregen de vuurdoop van shoppen in de Britse hoofdstad. Londen kent verschillende wijken met uiteenlopende shops van designers en grote warenhuizen. Eén van de favorieten blijft toch wel de Topshop, hoewel de meeste kappers ook even gingen windowshoppen bij Harrods. Want tijdens de feestperiode worden de etalages extra mooi gemaakt. Helaas zat het er na een halve dag shoppen al weer op voor onze winnaars. Met een koffer vol met nieuwe kleding en kado’s, inspiratie en creativiteit verlieten zij Londen en maken zij zich klaar voor de Coiffure Award 2008!

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2020/21

Partners