Read all about it! Coiffure Award biedt hulp bij PR

30-01-2008

 

De Coiffure Award is de meest prestigieuze onderscheiding van de kappersbranche. Dat het winnen van één van de awards gevolgen kan hebben voor jouw loopbaan als kapper, is in de loop der tijd wel duidelijk geworden. Succesverhalen horen wij vaak. Deuren gaan open, de pers ziet je, je wordt uitgenodigd om het haar te doen van sterren. Maar het komt allemaal niet vanzelf. Pr en persuitingen zijn enorm belangrijk om je in de buitenwereld te profileren en vooral om je bekend te maken bij het grote publiek. Gelukkig worden kappers daarbij een handje geholpen door de organisatie.

De Coiffure Awards hebben de afgelopen jaren een enorme bekendheid gekregen bij consumenten en bij de consumentenpers. De organisatie doet er dan ook alles aan om tips en trucs aan te rijken, die na de awarduitreikingen het meeste rendement en exposure genereren. Bijvoorbeeld door het maken van persberichten, kennisgeving door middel van posters en stickers en natuurlijk visitekaartjes. Maar wat gebeurt er nu precies na het winnen van de awards?

Glossy's
Wanneer de meeste bezoekers nog hun roes liggen uit te slapen, is de redactie en organisatie druk bezig om alles op tijd klaar te maken voor de internetsite (www.coiffureaward.nl). Beelden worden geselecteerd en vrijwel direct vrijgegeven. Daarnaast maakt de redactie een persmap op de computerserver met beelden van de avond, de winnaars en impressiebeelden voor de schrijvende pers. Zij kunnen vanaf een bepaald moment beelden en informatie van de server downloaden, om hun verhaal compleet te maken.
Gelijktijdig wordt het winnende beeld en het verslag van de avond gereed gemaakt voor Coiffure Magazine. Het is een drukke periode, maar het werpt wel zijn vruchten af.
Waar het in het verleden soms lastig was om aandacht te krijgen voor het evenement, bijvoorbeeld in de consumenten glossy’s, zagen we het afgelopen jaar een enorme verandering. In de novembereditie van maandblad Elle stonden meerdere Coiffure Award winnaars met fantastisch beeld. Zij mochten hun visie op de trends in haarmode geven. Ook bladen en kranten als Jackies, De Telegraaf, Algemeen Dagblad, Spits! en AvantGarde wisten de winnaars meteen te plaatsen.

Expositie
In de laatste week van januari staat Amsterdam op zijn kop in verband met de Amsterdam Fashion Week, UFTA en de Modefabriek. Tijdens de tweedaagse beurs van de Modefabriek in congrescentrum de RAI in Amsterdam, worden twintig uitvergrote beelden van Coiffure Award winnaars van de afgelopen jaren in de entreeterminal geëxposeerd. Daarnaast is het Coiffure Award evenement terug te vinden in de catalogus, die alle bezoekers mee zullen krijgen. En dit is nog maar het begin!

Blokkeer deze datum in je agenda!
Deze datum mag je niet vergeten want op vrijdag 28 maart 2008 worden de genomineerden bekend gemaakt!

 

Nieuwsoverzicht
Foto's uitreiking 2020/21

Partners